Meeting

Inceputul

Biroul Economiei din Rheinland-Pfalz in Romania a luat nastere în martie 1999 cu sediul in Timisoara (vestul Romaniei), la initiativa Ministerului Economiei, Transporturilor, Agriculturii si Viticulturii din landul german Rheinland-Pfalz (Renania Palatinat).

Ca partener independent, Biroul este responsabil pentru coordonarea in Romania a proiectelor economice romano - germane (delegatii de afaceri cu burse de cooperare, simpozioane, conferinte etc.).

In centrul activitatilor noastre stau in special serviciile de consultanta si consiliere acordate firmelor germane care doresc sa isi înceapa activitatea în România sau care sunt deja prezente aici si au nevoie de sprijin competent.

Focus geografic

Sediul Biroului este in vestul Romaniei. Avem totusi contacte si retele deosebite in toate zonele Romaniei.

Iasi, Constanta, Bucuresti, Brasov, Tg Mures, Satu-Mare, Cluj sau Sibiu sunt alaturi de Timisoara doar cateva locatii exemplare, unde am derulat pentru clientii nostri germani proiecte investitionale de succes.

Consultanta personalizata acordata individual, consilierea si insotirea firmelor germane in teren sunt punctele noastre tari de mai bine de 10 ani.

Servicii

Filosofia noastra este sa functionam ca "one stop office" pentru firmele germane. De exemplu, in domeniul consultantei acordate investitorilor oferim un pachet complet de servicii care cuprinde toate aspectele de la cautarea unei locatii, la infiintarea formala a societatii si pana la selectarea personalului de conducere.

Dialogul permanent si clarificarea chestiunilor concrete ne permit sa oferim firmelor mici si mijlociii dar si grupurilor de firme multinationale servicii personalizate. Astfel proiectele pot fi desfasurate rapid, eficient si intr-un mod transparent.

Prima consiliere este gratuita.

Parteneri

De multi ani colaboram foarte strans si intr-un mod plin de incredere cu o serie de institutii germane, care s-au specializat pe Romania.

In acest moment exemplele cele mai bune ar fi Ministerul Economiei, Centrul de Competenta pentru România al Camerei de Comert si Industrie din Rheinland-Pfalz, Centrul pentru Europa Centrala si de Est din Rheinland-Pfalz (MOEZ), Banca pentru Investitii si Stuctura Rheinland-Pfalz (ISB), Baden Württemberg International (BWI) sau Handwerk International (Camera Mestesugarilor).